Historie

1980 - 1990

Op het hooste niveau

historie_5

Prestatief wordt in de jaren tachtig een vervolg gegeven aan de behaalde resultaten in het voorgaande decennium. DETO 1 weet zich met wisselend succes te handhaven op het hoogste amateurniveau. Er worden, onder grote publieke belangstelling, zeer aantrekkelijke wedstrijden om de KNVB-beker gespeeld tegen betaald voetbalorganisaties in totaal zou DETO 19 jaar op het hoogste amateurniveau gaan spelen.
Een mooie bijkomstigheid was dat DETO mee mocht spelen in de KNVB beker en daar regelmatig Betaald voetbal organisaties tegen kwam.
In 1980 speelt DETO thuis een bekerwedstrijd tegen DS ’79. DETO hield lang stand maar verliest uiteindelijk met 2-5. En in 1982 weet DETO zelfs van datzelfde DS’79 met 0-1 te winnen. Wat een stunt.  In de daaropvolgende loting rolt weer een zeer aantrekkelijke tegenstander uit de bus: De Graafschap. De thuiswedstrijd wordt gespeeld op 13 november 1982 en wordt voor het oog van 4500 toeschouwers uiteindelijk verloren met 2-3.
Op 17 november 1984 speelt DETO in Breda voor een avondje NAC.  Zeven bussen vol supporters reisden af naar het Brabantse maar het mocht niet baten. DETO ging kansloos met 8-2 onderuit.
Een jaar later speelde DETO een bekerwedstrijd tegen Haarlem en verliest  wederom
kansloos met 2-8. vinden in de top dertig van de beste zaterdagamateurverenigingen van Nederland.

Een vereniging in ontwikkeling

1984 NAC-DETO(18)
1983 Oude geluidcabine
1988

Ook internationaal is DETO inmiddels een geliefde tegenstander. Op 26 november 1982 komt het Roemeens nationaal elftal bij DETO op bezoek (1-1). In november 1989 komt het team van de Chinese club Tianjin United bij DETO op bezoek. Voormalig Heerenveen trainer Jan Teunissen is trainer van het Chinese team geworden. De grootste uitdaging voor deze wedstrijd is niet voor de spelers van DETO maar voor omroeper Frits Goosselink die ruim een week op de uitspraak van de namen heeft moeten oefenen.

Aan het begin van het seizoen 1982/83 werd door de KNVB het dragen van shirtreclame vrijgegeven. De eerste shirtsponsor van DETO werd OAD-busonderneming uit Holten.

Op zaterdag 8 februari 1986 houdt DETO een grote sponsorloop. Voor de vereniging is dit een primeur en op die dag zijn er geen wedstrijden gepland. Leden en introducées lopen die dag in maximaal een uur zoveel mogelijk rondjes en worden door familie, kennissen per gelopen ronde betaald. De opbrengst is voor de vereniging en bestemd voor aanschaf van ballenvangers op het trainingsveld.

Op 1 maart 1986 heeft voorzitter Pool met onmiddellijke ingang zijn functie bij DETO neergelegd. Aanleiding is het lopende onderzoek door de Belastingdienst dat naar later blijkt, leidt tot een aanzienlijke naheffing waardoor de vereniging acuut in financiële problemen komt. Voor 17 maart is er een algemene ledenvergadering uitgeschreven waarin het bestuur verantwoording zal afleggen aan de leden. De spelers werden door justitie niet aansprakelijk gesteld zodat de selectie in stand bleef.

Jeugdhonk

1989-12-30 Opening Jeugdhonk(1)

Aan het eind van 1989 werden er units tussen veld 1 en 2 gezet waar de jeugd haar eigen onderkomen had. De kinderen konden na de wedstijd terecht voor een potje tafeltennis, boekjes lezen of een gezellig spelletje spelen. Het is voor velen misschien niet voor te stellen maar de jeugd had in deze periode niet de beschikking over mobieltjes om te appen of een spelletje te spelen.
Aan het eind van de units was er een vergaderruimte en een gedeelte ingericht voor het ontvangen van sponsoren tijdens de wedstrijd van DETO 1
Later is de kantine richting de units uitgebouwd en bevind op de plek van de units de huidige BCD ruimte.

Scroll naar boven