Historie

1990 - 2000

DETO 1 kampioen in 1998

1993 DETO 1(2)

Vrije val DETO 1

De jaren ‘90 worden sportief gekenmerkt door een vrije val van het eerste elftal.

In het seizoen 1993/94 degradeert DETO uit de eerste klasse en in het daarop volgende seizoen 1994/95 volgt degradatie uit de 2e klasse. Het seizoen 1995/96 werd in de derde klasse met een twaalfde en laatste plaats beëindigd. Omdat in het daaropvolgende seizoen de hoofdklasse in het amateurvoetbal wordt geïntroduceerd heeft dit echter geen degradatie tot gevolg.

1992 Supportersvereniging 50 jaar (1)
1992 DETO Dames (1)
1998 DET0 50 jaar (21)

Sinds 1976 was DETO onafgebroken vertegenwoordigd in de eerste klasse maar daar is nu een eind aangekomen; de tweede klasse wacht. DETO kan uithuilen en opnieuw beginnen met spelers uit de eigen jeugdopleiding omdat alle aangetrokken spelers DETO in de steek laten. Een en ander tot groot genoegen van de DETO-supporters die de komst van eigen jeugd toejuichen. “De tijd heeft DETO ingehaald” en “de jeugd heeft niet de tijd gehad om zich te bewijzen’ zijn enkele citaten van “De Adelaar uit Aadorp” Jan Wetering,  spits van DETO. Hij doelt daarmee op het eenzijdige beleid dat de club de laatste jaren heeft gevoerd. Jan krijgt een adviserende rol bij DETO 1 en hij pleit voor een verbeterde organisatie waarbij geleerd moet worden van de fouten die voorheen zijn gemaakt.
Eind jaren 90 vind DETO de weg terug naar omhoog. In het seizoen 1997-1998 wordt het kampioenschap van de 3e klasse gevierd en twee jaar later in het seizoen 1999-2000 het kampioenschap van de 2e klasse. Daarmee is DETO terug waar het hoort, nml in de top van het amateurvoetbal.

In 1992 bestaat de supportersvereniging 50 jaar. In een vol restaurant Koebrugge wordt een receptie gehouden.

In het clubgebouw vindt een forse uitbreiding van de kantine plaats en de bouw van enkele kleedkamers. In 1998 als DETO vijftig jaar bestaat moet dit gerealiseerd zijn. Door de inzet van veel vrijwilligers kan dit financieel mogelijk worden gemaakt.

Het vijftigjarig jubileum wordt in 1998 gevierd met een goed bezochte receptie. Voorzitter Gerrit Abbink zegt in zijn speech: ”DETO is een club voor eenvoudige en fatsoenlijke mensen. Er wordt hier niet gekeken naar kleur, ras, of religieuze geaardheid, alleen naar fatsoen”.

Twee weken later, op 15 juli 1998 wordt er een grote reünie gehouden voor iedereen boven de 35 !!die bij DETO heeft gespeeld en herinneringen willen delen.

1998 DETO 1 kampioen

1998 DETO 1 Kampioen(9)

Na drieëntwintig jaar kan DETO eindelijk weer een kampioensfeest vieren. Op 25 april 1998 speelt DETO in en tegen Daarlerveen. De belangen waren groot. Bij winst wordt DETO kampioen en degradeert Daarlerveen.  Veel supporters reizen in het rood gekleed per trein naar Daarlerveen. “Manolo” de grote trom, reist mee. Na een pittige wedstrijd wint DETO de wedstrijd met 2-5 en wordt kampioen van de derde klasse C. Op versierde wagens van hoofdsponsor WVM maakt DETO een eretocht door het dorp. Voorzitters van de voetbalverenigingen Voorwaarts DOS’37 en ASV ’57 waren met bloemen naar het clubhuis getogen om hun felicitaties over te brengen. ’s Avonds was er een inloop georganiseerd waar veel DETO-aanhangers, -leden en-sponsoren een enorm feest vierden. De feestvreugde werd nog vergroot door de aanwezigheid van een dweilorkest.

Scroll naar boven