Historie

2000 - 2010

DETO 1 kampioen in 2000

2000 DETO 1 kampioen(58)

DETO uit de as herrezen

”DETO uit de as herrezen” kopt het Dagblad Tubantia op 25 april 2000. DETO behaalt het kampioenschap in de tweede klasse en promoveert naar het zo gewenste niveau van de eerste klasse.
In de vorige eeuw werd er veel  onderhoudswerk aan de accommodatie met behulp van vrijwilligers uitgevoerd maar in de beginjaren van deze eeuw ontstaat er een onderhoudsploeg die structureel de accommodatie verzorgt.

Op 18 augustus 2001 opnieuw en primeur bij DETO. De vereniging organiseert een “Open Dag” Doelstelling van deze dag is om op een ontspannen manier de leden en belangstellenden een gezellige en leerzame dag te laten beleven. De spelers en trainers van de selectie-elftallen en sponsoren worden gepresenteerd waarvoor RTV Oost sportverslaggever Paul Schabbink is uitgenodigd. Daarna speelt DETO een wedstrijd tegen STEVO. Door middel van een speciale handtekeningenkaart kunnen handtekeningen van spelers worden verzameld. Het gebouwencomplex is voor iedereen toegankelijk en bezichtiging is mogelijk. Ook worden veel aantrekkelijke activiteiten georganiseerd. Bij iedere activiteit is begeleiding aanwezig van spelers van de eerste selectie van DETO. De meeste activiteiten hebben te maken met voetbal maar ook ontspanning wordt niet vergeten. Er zijn leuke prijzen te winnen.

2000 Bouw bestuurskamer(3)
2000 D Groep
2001.Harry v.d Belt, Jan Bruins, Gerrit Abbink

In 2002 bestaat de supportersvereniging van DETO 35 jaar. Ter gelegenheid daarvan wordt een wedstrijd gespeeld door DETO 1 tegen een team samengesteld uit spelers van de overige voetbalverenigingen van de gemeente Twenterand. De supportersvereniging schenkt aan DETO een lichtinstallatie op het tweede veld.

Wedstrijden tegen DOS’37 zijn altijd speciaal en niet alleen voor het 1e elftal. In mei 2003 spelen DETO 3 en DOS’37 3 een beslissingswedstrijd om promotie naar de 2e klasse district Oost. De wedstrijd is in goed overleg gepland bij ASV’57. Ruim 400 supporters waren bij dit duel aanwezig en velen hadden er vooraf een toeristische fietsroute van gemaakt. Na verlenging en strafschoppen werd de wedstrijd gewonnen door DOS’37.

Het damesteam kampt in 2005 met een spelersgebrek en ook bij DOS’37 houd het niet over. Besloten wordt om voor het volgende seizoen samen verder te gaan onder de naam DDC (DETO DOS’37 Combinatie). Behalve een gezamenlijk eerste elftal zal er ook een meisjesteam worden gevormd. Door deze samenwerking moet het damesvoetbal voor Vriezenveen behouden blijven.

In 2006 komt er een nieuwe innovatie op het sportcomplex van DETO. De vereniging realiseert een kunstgrasveldje van 16 bij 26 meter en voorzien van omheining met reclameborden. Een ‘mini’ Arena waar inderdaad de mini’s van DETO naar hartenlust kunnen voetballen. Op 26 juli is de feestelijk opening.

In de zomerstop van 2006 wordt het gebouwencomplex weer aangepast. Er wordt een jeugdhonk en een commissiekamer, een materialenopslag en een horecaverkooppunt gerealiseerd. Om eenheid te brengen in het geheel van in de loop der tijd aan elkaar gebouwde ruimtes wordt rondom een opvallende zwarte staalconstructie geplaats en alle buitenmuren rood geschilderd. Alle bestrating wordt ook vernieuwd. Uiteraard weer met hulp van vele vrijwilligers.

Het 60-jarig jubileum wordt gevierd met een officiële receptie in het eigen clubhuis. Leden van de Bussinessclub DETO, een vertegenwoordiger van de KNVB en van de Twenterandse voetbalverenigingen waren aanwezig. Tijdens de receptie werden leden die vijftig of zestig jaar lid waren gehuldigd.

DETO rules since 1948

De eerste derby van de eeuw tegen DOS’37 werd gespeeld op 15 november 2008. Meer dan 2000 toeschouwers komen op deze kraker tussen rood-zwart en geel-zwart af. De supporters spaarden elkaar niet; spandoeken, vuurwerk, leuzen, geen middel werd geschuwd om duidelijk te maken wie de voorkeur had. DETO won deze beladen wedstrijd met 5-1 .

In de zomerstop van 2009 wordt de omheining van het hoofdveld geheel vernieuwd. De speciaal ontworpen vierkante palen hebben een in gefreesd logo van DETO. Ook worden alle sponsorborden rond het hoofdveld vernieuwd evenals het straatwerk.

In het seizoen 2009-2010 wordt er weer gestart met een damesteam. Het eerste seizoen is gelijk een succes en wordt afgesloten met het kampioenschap van de 4e klasse.

In het seizoen 2008-2009 eindigt DETO 1 op de 2e plaats achter kampioen csv Apeldoorn. Na wint op sdv Barneveld in de nacompetitie moet DETO een beslissingswedstrijd tegen DOVO spelen voor promotie naar de hoofdklasse. Met 9 bussen vol supporters wordt er naar Wezep afgereisd waar de wedstijd op neutraal terrein van WHC wordt gespeelt. DETO streed moedig maar moest in de penaltyreeks het onderspit delgen tegen DOVO.
In het seizoen 2009-2010 behaalt DETO 1 wel de promotie naar de hoofklasse.
Een 2e plaats in de competitie, achter kampioen SVZW, was genoeg om door verstrekte promotie de stap naar de hoofklasse te zetten.

DETO wereldkampioen

IMG_20221119_115523255

DETO wereldkampioen

In 2007 neemt DETO in het pinksterweekend deel aan het WK amateurclubs in het Duitse Vogtland. Er nemen maar liefst 148 clubs uit de hele wereld aan deel. Het team van DETO bestaat uit spelers van 2 en 3 aangevuld met vrinden uit de lagere elftallen. De teams spelen in verschillende dorpen en steden en worden per bus vervoerd. Het WK begint met een officiële openingsceremonie waarbij alle elftallen door de straten lopen met de vlag van hun land en club. Uiteindelijk zal elk team de VogtlandArena binnenlopen om daar onder toeziend oog van 40.000 toeschouwers te worden voorgesteld. Openingsredes worden gesproken door de toernooidirecteur, de burgemeester en bondskanselier Angela Merkel, de Europese hymne wordt gespeeld door het grootste Duitse orkest en oud profs van Duitsland en Hongarije spelen hun WK finale van vroeger nog een keer. De Duitse TV is aanwezig. Daarna strijdt DETO drie dagen om de wereldcup en keert als wereldkampioen terug naar Vriezenveen.

Scroll naar boven