header-historie

Jubileumactiviteiten juni

Verhalenavond 8 juni

GESLAAGDE JUBILEUMEDITIE VAN DE VERHALENAVOND 

Donderdag 8 juni was het genieten in een vol clubhuis van DETO. Een verhalenavond in het 75-jarig jubileumjaar mocht niet ontbreken. De commissie had een tiental personen benaderd om een speciaal, boeiend, uniek en aan DETO gerelateerd verhaal te komen vertellen. Nou, het was boeiend van begin tot het eind. Onderwerpen die voorbij kwamen waren o.a. : DETO wereldkampioen van amateurploegen in Oost-Duitsland, de rol van Ernst Happel via Theo Laseroms op trainer Hans Bossink en vervolgens naar DETO, een reis door een heel lang en gevarieerd DETO leven en daarbij vrienden voor het leven hebben overgehouden, een rasechte Almeloër kreeg een DETO hart, de emotie van ruim 40 jaar geleden, na een bestuursbesluit, en die nog steeds voelbaar was, de eerste vrouwelijke secretaresse die baanbrekend werk heeft verzet en ervan heeft genoten en oud - DETO 3 sloot de avond zingend af, zoals dat ook ruim 40 jaar geleden altijd gebeurde en wat mooi was het dat iedereen kon meezingen.

De avond werd op een ludieke wijze opgevrolijkt door toneelgroep STROEF. Met hun typetjes zorgden ook zij voor een vrolijke noot.

De volgende activiteiten in dit jubileumjaar zijn op vrijdag 30 juni de officiële receptie voor genodigden en op zaterdag 1 juli de grote DETO dag met een volledig dagprogramma van 9.00 tot 24.00 uur. Een onderdeel van deze dag is de DETO reünie en ook dan zullen de verhalen wel weer loskomen. Dat geeft dan ook de zo mooie binding met elkaar.

 

BCD toernooi 23 juni

 

 

Ook in het jubileumjaar mag het BCD toernooi niet ontbreken.
Onder zomerse omstandigheden hebben  team zich ingezet voor de mooie bokalen, hoewel er ook team bij waren die voor de eer van de werkgever en het verdiende biertje voetbalden.

De avond werd afgesloten met Stef Ekkel die iedereen nog een keer in de roeiboot kreeg.

Mini WK 30 juni

30 juni

Het jaarlijkse Mini WK stond dit jaar in het teken van DETO 75 jaar.
15 team van 5 verschillende scholen deden mee en maakte er een  mooie voetbalmiddag van.

Jubileumreceptie

30 juni

Op vrijdagavond 30 juni was er de officiële jubileumreceptie in de kantine, die vol zat met genodigden. Hier was uiteraard even een officieel momentje waarbij Ate Brunekreef namens de KNVB een jubileumvlag aanbood aan voorzitter Derby Krommendijk. Vervolgens was er een origineel intermezzo waarbij er een toneelstukje werd opgevoerd waarin de oprichting van DETO werd nagespeeld. Dit werd ludiek neergezet onder leiding van Charon Wessels, waarbij Derby Krommendijk en Leon Keijzer de rollen van voorzitters van SEV en PVB speelden, Harald Rohof in de huid van notaris Kruisinga kroop en Hanneke Sportel de mannen van een drankje en nuttige tips voorzag in café Bramer aan het Oosteinde. Daarna blikte voorzitter Derby Krommendijk kort terug op de 75-jarige geschiedenis van de jarige club. Harald Rohof en Hanneke Sportel boden namens de Supportersvereniging DETO een graffiti kunstwerk aan op de achtermuur van de tribune. Het officiële gedeelte werd afgesloten door oud top-schaatser Erik Hulzebosch die de aanwezigen in zijn kenmerkende dialect en met veel humor meenam door zijn loopbaan met als moraal van het verhaal: “je moet roeien met de riemen die je hebt” en dan kan iedereen veel bereiken.

Scroll naar boven