header-historie

Jubileumboek

Voorwoord Jubileumcommissie

Allereerst namens de jubileumcommissie een “Van harte gefeliciteerd!” aan alle DETO leden en iedereen die DETO een warm hart toedraagt. Allemaal gefeliciteerd met de 75e verjaardag van onze mooie voetbalvereniging!

Als jubileumcommissie zijn wij al enkele jaren bezig geweest met voorbereidingen voor het jubileumjaar 2023. Wij hopen dat we na de afgelopen, door corona onderbroken jaren, in 2023 het hele jaar door kunnen genieten van ons jubileum en de daarbij behorende activiteiten.

Bij een jubileum hoort ook een jubileumboek. Getriggerd door de verhalenavond ter gelegenheid van ons 70-jarig jubileum in juni 2018, hebben we er dit keer niet voor gekozen om een boek te maken met daarin de volgtijdige gebeurtenissen van de DETO geschiedenis, hetgeen bij vorige jubilea al is gedaan tot en met de 60e verjaardag. We hebben ervoor gekozen om in dit boek, tussen de DETO geschiedenis door, een groot aantal personen met een DETO achtergrond dezelfde open vragen voor te leggen waardoor vervolgens allerlei mooie en minder mooie verhalen, personen en wetenswaardigheden naar voren komen die de lezer een indruk geeft van 75 jaar DETO.

Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van de kennis van Bernard Kobes, die een aantal interessante artikelen heeft aangeleverd over de verhuizing van de Weitemanslanden naar “Het Midden” en over het bijzondere jaar van DETO in de Topklasse.

Voor het beeldmateriaal hebben we gebruik gemaakt van ons inmiddels zeer omvangrijke  (gedigitaliseerde) archief waarin onze commissieleden John van Mil, Herman Hulsegge en Hans Jaspers Faijer de afgelopen decennia veel vrije tijd in hebben gestoken! Zonder dit archief had het boek er minder compleet uitgezien. Voor de opmaak en productie van het boek een bijzonder woord van dank aan ons businessclub lid en DETO supporter Richard Steunenberg van RCTM voor de vele uren die hij belangeloos in dit boek heeft gestoken! Ook een woord van dank aan (top)fotograaf Stefan Schipper die onze commissie op fraaie wijze op de plaat heeft gezet, speciaal voor dit boek.

We hopen dat u als lezer de door ons gemaakte keuzes van verhalen en beeldmateriaal kunt waarderen. Wellicht denkt u: “waarom staat hij of zij er niet in en hij of zij wel”? Het was voor ons soms lastig kiezen en waren daarnaast ook afhankelijk van de medewerking van de door ons benaderde personen. Daarnaast is en blijft een feit dat veel DETO geschiedenis is geschreven door ons visitekaartje DETO 1, waardoor dit team door de jaren heen logischerwijs ook veelvuldig naar voren komt in dit jubileumboek.

We wensen iedereen veel leesplezier en een heel mooi en onvergetelijk jubileumjaar!

Namens de jubileumcommissie:

John van Mil
Hans Jaspers Faijer
Herman Hulsegge
Arjan Goosselink

DETO bier
Scroll naar boven