header-historie

GESLAAGDE JUBILEUMEDITIE VAN DE VERHALENAVOND

Donderdag 8 juni was het genieten in een vol clubhuis van DETO. Een verhalenavond in het 75-jarig jubileumjaar mocht niet ontbreken. De commissie had een tiental personen benaderd om een speciaal, boeiend, uniek en aan DETO gerelateerd verhaal te komen vertellen. Nou, het was boeiend van begin tot het eind. Onderwerpen die voorbij kwamen waren o.a. : DETO wereldkampioen van amateurploegen in Oost-Duitsland, de rol van Ernst Happel via Theo Laseroms op trainer Hans Bossink en vervolgens naar DETO, een reis door een heel lang en gevarieerd DETO leven en daarbij vrienden voor het leven hebben overgehouden, een rasechte Almeloër kreeg een DETO hart, de emotie van ruim 40 jaar geleden, na een bestuursbesluit, en die nog steeds voelbaar was, de eerste vrouwelijke secretaresse die baanbrekend werk heeft verzet en ervan heeft genoten en oud – DETO 3 sloot de avond zingend af, zoals dat ook ruim 40 jaar geleden altijd gebeurde en wat mooi was het dat iedereen kon meezingen.

De avond werd op een ludieke wijze opgevrolijkt door toneelgroep STROEF. Met hun typetjes zorgden ook zij voor een vrolijke noot.

De volgende activiteiten in dit jubileumjaar zijn op vrijdag 30 juni de officiële receptie voor genodigden en op zaterdag 1 juli de grote DETO dag met een volledig dagprogramma van 9.00 tot 24.00 uur. Een onderdeel van deze dag is de DETO reünie en ook dan zullen de verhalen wel weer loskomen. Dat geeft dan ook de zo mooie binding met elkaar.

 

Verhalenavond 75 jaar DETO (14)
Scroll naar boven